top of page

Group

Public·9 members

Desene animate pentru copii de toate varstele - cele mai frumoase si educative povesti animate


Desene animate: ce sunt, cum se fac și de ce ne plac
Cine nu iubește desenele animate? Fie că suntem copii sau adulți, desenele animate ne fascinează prin farmecul lor vizual, prin poveștile lor captivante, prin personajele lor simpatice și prin mesajele lor profunde. Desenele animate sunt o formă de artă care ne încântă privirea și ne stimulează imaginația. Dar ce sunt de fapt desenele animate? Cum se fac? Și de ce ne plac atât de mult? În acest articol vom încerca să răspundem la aceste întrebări și să descoperim mai multe despre lumea minunată a desenelor animate.
desene animateCe sunt desenele animate și cum au apărut
Definiția și caracteristicile desenelor animate
Desenele animate sunt o formă de expresie vizuală care folosește imagini în mișcare pentru a crea iluzia de viață. Termenul de "desen animat" provine din franceză "dessin animé", care înseamnă "desen animat". În sens larg, desenele animate pot include orice tip de film sau video care folosește tehnici de animație pentru a produce efecte vizuale, sonore sau narative. În sens restrâns, desenele animate se referă la filmele sau videoclipurile care folosesc imagini desenate, pictate, modelate sau generate pe calculator pentru a crea personaje și scene animate. Desenele animate se caracterizează prin următoarele aspecte: - Sunt compuse dintr-o succesiune de imagini (cadre) care se schimbă rapid pe ecran, creând senzația de mișcare și acțiune. - Fiecare cadru este realizat manual sau digital, folosind diferite tehnici și materiale, cum ar fi creionul, pensula, plastilina, pixelii etc. - Fiecare cadru este sincronizat cu sunetul, muzica și dialogul pentru a crea o atmosferă sonoră adecvată. - Fiecare cadru este supus unui proces de editare și montaj pentru a asigura o calitate și o coerență vizuală și narativă. - Sunt concepute pentru a transmite o poveste, un mesaj, o emoție sau o idee printr-un limbaj artistic și simbolic.


Istoria și evoluția desenelor animate de la origini până în prezent
Desenele animate au o istorie lungă și fascinantă, care începe cu primele încercări ale omului de a reprezenta mișcarea în artă. De la picturile rupestre din paleolitic, care sugerează mișcarea animalelor prin suprapunerea mai multor imagini, până la jucăriile optice din secolul al XIX-lea, care foloseau discuri rotative sau benzi perforate pentru a crea iluzia de animație, omul a fost mereu interesat de a da viață imaginilor. Primele filme de animație au apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, odată cu inventarea cinematografului și a altor aparate precum kinetoscopul, praxinoscopul sau zootropul. Printre pionierii animației se numără francezul Émile Cohl, care a realizat în 1908 primul desen animat din lume, Fantasmagorie, americanul Winsor McCay, care a creat în 1914 celebrul personaj Gertie the Dinosaur, sau rusul Ladislas Starevich, care a folosit insecte împăiate pentru a crea filme de animație cu păpuși.


În anii 1920 și 1930, industria desenelor animate cunoaște o dezvoltare rapidă și o diversificare stilistică și tehnică. Apar primele studiouri de animație, cum ar fi Disney, Warner Bros., Fleischer Studios sau UPA, care produc filme de animație cu personaje memorabile, cum ar fi Mickey Mouse, Bugs Bunny, Popeye sau Mr. Magoo. Apar și primele filme de animație sonore și colorate, cum ar fi Steamboat Willie (1928), The Jazz Singer (1927) sau Flowers and Trees (1932). Apar și primele filme de animație experimentale și artistice, cum ar fi The Adventures of Prince Achmed (1926) al germanei Lotte Reiniger, care folosește siluete decupate din hârtie pentru a crea un stil unic, sau Un chien andalou (1929) al spaniolului Luis Buñuel, care folosește tehnica colajului pentru a crea un film suprarealist.


În anii 1940 și 1950, industria desenelor animate se consolidează și se extinde la nivel global. Apar primele filme de animație de lung metraj, cum ar fi Snow White and the Seven Dwarfs (1937), Pinocchio (1940) sau Cinderella (1950), realizate de studioul Disney. Apar și primele filme de animație din alte țări, cum ar fi The Tale of the Fox (1937) al france zului René Clair, care folosește păpuși animate, sau The Emperor's Nightingale (1949) al cehului Jiří Trnka, care folosește marionete sculptate. Apar și primele filme de animație cu tematică politică și socială, cum ar fi Animal Farm (1954) al britanicului John Halas, care adaptează romanul omonim al lui George Orwell, sau The Hand (1965) al cehului Jiří Trnka, care critică regimul comunist. În anii 1960 și 1970, industria desenelor animate se diversifică și se adaptează la noile tendințe și tehnologii. Apar primele filme de animație pentru adulți, cum ar fi Yellow Submarine (1968) al britanicului George Dunning, care folosește un stil psihedelic inspirat de muzica Beatles, sau Fritz the Cat (1972) al americanului Ralph Bakshi, care folosește un stil satiric și provocator. Apar și primele filme de animație cu influențe orientale, cum ar fi Alakazam the Great (1960) al japonezului Daisaku Shirakawa, care folosește un stil inspirat de manga și anime, sau The Thief and the Cobbler (1993) al britanicului Richard Williams, care folosește un stil inspirat de arta persană și arabă. Apar și primele filme de animație cu efecte speciale, cum ar fi The Jungle Book (1967), The Aristocats (1970) sau Robin Hood (1973), realizate de studioul Disney cu ajutorul tehnicii xerografice, care permite copierea desenelor pe celuloide. Tipuri și genuri de desene animate în funcție de tehnică, public și conținut
Desenele animate pot fi clasificate în funcție de mai multe criterii, cum ar fi tehnica de animație folosită, publicul țintă sau conținutul narativ. În funcție de tehnica de animație folosită, desenele animate pot fi: - Desene animate tradiționale: sunt cele mai vechi și mai frecvente tipuri de desene animate, care folosesc imagini desenate manual pe hârtie sau pe celuloide pentru a crea cadrele. Exemple: Snow White and the Seven Dwarfs, The Lion King, Spirited Away. - Desene animate cu păpuși: sunt desene animate care folosesc păpuși tridimensionale pentru a crea personaje și scene. Păpușile pot fi din plastilină, lemn, metal sau alte materiale. Exemple: Wallace and Gromit, Coraline, Fantastic Mr. Fox. - Desene animate cu stop motion: sunt desene animate care folosesc obiecte reale pentru a crea cadrele. Obiectele sunt mutate manual în poziții diferite pentru a sugera mișcarea. Exemple: The Nightmare Before Christmas, Chicken Run, Kubo and the Two Strings. - Desene animate cu computer: sunt desene animate care folosesc imagini generate pe calculator pentru a crea cadrele. Imaginile pot fi bidimensionale sau tridimensionale. Exemple: Toy Story, Shrek, Frozen.


În funcție de publicul țintă, desenele animate pot fi: - Desene animate pentru copii: sunt desene animate care se adresează copiilor de diferite vârste și care au ca scop să îi distreze, să îi educe sau să îi inspire. Exemple: Tom and Jerry, Dora the Explorer, SpongeBob SquarePants. - Desene animate pentru adolescenți: sunt desene animate care se adresează adolescenților și care au ca scop să îi atragă prin umor, acțiune sau romantism. Exemple: Naruto, Avatar: The Last Airbender, Adventure Time. - Desene animate pentru adulți: sunt desene animate care se adresează adulților și care au ca scop să îi provoace prin satiră, dramă sau erotism. Exemple: South Park, BoJack Horseman, Rick and Morty.


desene animate in limba romana


desene animate pentru copii


desene animate cu tom si jerry


desene animate disney


desene animate vechi


desene animate cu barbie


desene animate cu cenusareasa


desene animate cu alba ca zapada


desene animate cu gummy bear


desene animate cu pisicile aristocrate


desene animate cu scooby doo


desene animate cu mr bean


desene animate cu pinocchio


desene animate cu oblio


desene animate cu mia and me


desene animate cu elefantul cici


desene animate cu degetica


desene animate cu masinute


desene animate cu chip si dale


desene animate cu pingu


desene animate cu pantera rosa


desene animate cu scufita rosie


desene animate cu kit si kate


desene animate cu trenuletele


desene animate cu 10 prieteni


desene animate cu punguta cu doi bani


desene animate cu ursul pacalit de vulpe


desene animate cu leon


desene animate cu incredibilii


desene animate cu maestrul strop


desene animate cu piciorus


desene animate cu bibi blocksberg


desene animate cu minnie mouse


desene animate cu frozen


desene animate cu gainusa cea motata


desene animate cu zoro


desene animate cu nils holgersson


desene animate cu miska si lebedele


desene animate cu bau bau micutu'


desene animate cu printese disney


desene animate cu bambi si prietenii lui


desene animate cu purcelusa pepa pig


desene animate cu tutitu si jucariile lui colorate


desene animate cu donald duck si nepotii lui


desene animate cu nuki nuki si ursuletul gummy


desene animate cu bate vantul frunzele si alte cantece pentru copii


desene animate cu tarzan si jane


desene animate cu mica sirena ariel


desene animate cu capsunica prajiturica si prieteni ei dulci


desene animate noi 2023


În funcție de conținutul narativ , desenele animate pot fi: - Desene animate comice: sunt desene animate care au ca scop să provoace râsul și amuzamentul prin situații, personaje sau dialoguri hazlii. Exemple: The Simpsons, The Flintstones, Looney Tunes. - Desene animate de acțiune: sunt desene animate care au ca scop să provoace suspansul și adrenalina prin scene de luptă, aventură sau pericol. Exemple: Batman, Dragon Ball Z, Transformers. - Desene animate de fantezie: sunt desene a


  • About

    Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

    Group Page: Groups_SingleGroup
    bottom of page